Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ

Διώξεις εργαζομένων και κατοίκων της ΠΕ Πιερίας που αντιδρούν στα χαράτσια των διοδίων.

Στις 28 Μάρτη 2014 δικάζονται 7 κάτοικοι της Πιερίας γιατί κατηγορούνται ότι είχαν πραγματοποιήσει κινητοποίηση στις 29 Γενάρη 2012 στα διόδια Λεπτοκαρυάς αντιδρώντας  στα απαράδεκτα και δυσβάστακτα χαράτσια των διοδίων.
Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης των δίκαιων αντιδράσεων εργαζομένων και κατοίκων στα χαράτσια, είναι φανερό ότι στοχεύει στον εκφοβισμό τους, προκειμένου να αποδεχτούν την απαράδεκτη αύξηση και επέκτασή τους. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να εξασφαλίσει τα υπέρογκα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων, στους οποίους έχει παραδώσει με ληστρικές συμφωνίες τη λαϊκή περιουσία των μεγάλων δημόσιων δρόμων. 
 
Η ΣΕ των πολιτών για την κατάργηση των διοδίων Αιγινίου εκφράζει τη συμπαράσταση του καθώς και την αλληλεγγύη στους 7 διωκόμενους κατοίκους της Πιερίας και ζητά
Την ελεύθερη χρήση των εθνικών δρόμων που είναι δημόσιο αγαθό και όχι αντικείμενο εμπορευματοποίησης.
Να παύσουν οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών, εκπροσώπων λαϊκών φορέων, εργαζομένων, αγροτών, κατοίκων που αγωνίζονται δίκαια ενάντια στα χαράτσια των διοδίων.
Να καταργηθούν επιτέλους τα απαράδεκτα και δυσβάστακτα χαράτσια και να εμποδιστεί η προωθούμενη επέκτασή τους με τη δημιουργία νέων σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου