Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Πιερία: Διαφωνίες στην πρόταση του Επιμελητηρίου για την απορρόφηση του κόστους των διοδίων


IMG01017 20130605 2047 Πιερία: Διαφωνίες στην πρόταση του Επιμελητηρίου για την απορρόφηση του κόστους των διοδίωνΔεν συμφώνησαν όλοι  οι φορείς στην πρόταση του Επιμελητηρίου Πιερίας για απορρόφηση του κόστους των διοδίων από επιχειρήσεις και καταλύματα ώστε να αποτελέσει αυτό κίνητρο για τους επισκέπτες στην Πιερία
Το βράδυ της Τετάρτης  5 Ιουνίου 2013 το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Πιερίας κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη του φορείς που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού και έθεσε προς διαβούλευση τρεις προτάσεις που στόχο έχουν την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού προς την Πιερία και την αναθέρμανση της κίνησης στα καταστήματα και τα καταλύματα της Πιερίας.


 Οι τρεις προτάσεις που έκανε το Επιμελητήριο είναι:
1.Την απορρόφηση του κόστους των διοδίων τελών εισόδου στην Πιερία από τους επαγγελματίες, με καμπάνια την οποία θα χρηματοδοτήσει το Επιμελητήριο Πιερίας.
2.Τη διανομή σε δύο φάσεις 50.000 τουριστικών φυλλαδίων της Πιερίας στα διόδια του Αιγινίου και της Λεπτοκαρυάς.
3.Την έγκριση του κειμένου που θα περιλαμβάνει το πληροφοριακό έντυπο για το παραεμπόριο, το οποίο θα ενημερώνει και θα αποτρέπει τους τουρίστες από την αγορά προϊόντων παραεμπορίου.
Για τις δύο δράσεις που αφορούν την διανομή των τουριστικών φυλλαδίων και του πληροφοριακού υλικού για το παραεμπόριο υπήρξε ομοφωνία και μάλιστα οι φορείς ευχαρίστησαν τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για αυτή τους την πρωτοβουλία.

Η πρόταση που αφορά την απορρόφηση του κόστους των διοδίων τελών εισόδου στην Πιερία από τους επαγγελματίες, με καμπάνια την οποία θα χρηματοδοτήσει το Επιμελητήριο Πιερίας , δεν έτυχε της ομοφωνίας των εκπροσώπων των φορέων. Διατυπώθηκαν ενστάσεις για την αποδοτικότητα του μέτρου, τον τρόπο εφαρμογής του, ενώ όπως ειπώθηκε από τον εκπρόσωπο των αυτοκινητιστών με την κίνηση αυτή, ουσιαστικά αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε τα διόδια στην Πιερία.
Όπως είπε την απάντησή του,  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, όχι μόνο δεν αναγνωρίζουμε τα διόδια αλλά δίνουμε το μήνυμα πως η εγκατάσταση των διοδίων και το κόστος από αυτά είναι δυσβάσταχτο για τις επιχειρήσεις και την οικονομία της Πιερίας και η πρωτοβουλία αυτή ακριβώς αναδεικνύει το πρόβλημα στέλνοντας το ανάλογο μήνυμα στην κυβέρνηση. Μοναδικός στόχος, όπως είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, των πρωτοβουλιών του Επιμελητηρίου είναι να γίνει μια καμπάνια ενημέρωσης να τονωθεί το ρεύμα του εσωτερικού τουρισμού – των ελλήνων που επισκέπτονται την Πιερία – το οποίο όπως προδιαγράφεται θα είναι μειωμένο λόγο της παρατεταμένης κρίσης.
IMG01018 20130605 2047 Πιερία: Διαφωνίες στην πρόταση του Επιμελητηρίου για την απορρόφηση του κόστους των διοδίων
Την διαφωνία για το μέτρο της απορρόφησης του κόστους των διοδίων εξέφρασαν ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης , ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών. Άλλοι φορείς όπως η ΟΒΕΠ, το Σωματείο Κομμωτών – Κομμωτριών, ο Εμπορικός Σύλλογος Λιτοχώρου όπως και όσοι συμφώνησαν δεσμεύτηκαν μέχρι την Τρίτη 11 Ιουνίου να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στις συνελεύσεις των μελών τους και να πάρουν σχετικές αποφάσεις. Ανάλογα με το αποτέλεσμα των αποφάσεων, αν δηλαδή θα γίνει ή όχι αποδεκτή η πρόταση θα προχωρήσει ή όχι το Επιμελητήριο στη εφαρμογή της.  pierialife.gr

www.diodiastopaiginio.blogspot.gr ΠΗΓΗ....madoforos

1 σχόλιο :

  1. παραπλανητικη απαντηση εδωσε ο προεδρος..
    opvw & αρκετοι αλλοι που αγγιζουν τα ορια της ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ..
    Δεν ειναι μονον το δυσβασταχτο του κοστους τοσο..
    οσο η ΑΠΟΔΟΧΗ της κραυγαλεας ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ & ΚΛΟΠΗΣ.
    τα διοδια του Αιγινιου-κατευθυνση κλειδη- & της Λεπτοκαριας-κατευθυνση σηραγγες- ΔΙΑΤΙ δεν απευθυνονται & περιοριζονται στις ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ αλλα πληρωνουν & οσοι δεν κανουν χρηση των νεων κατασκευων.
    (που υποτίθεται ζητουν την ΠΡΟπληρωμη του κοστους κατασκευης των εργων & συντηρισης)
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (για κάποιον πού δεν θέλει να κάνει χρήση τον ΑΣΦΑΛΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ..που ΣΑΦΩΣ ΟΛΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ..ως ΕΠΙΛΟΓΗ & ΟΧΙ ως ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή