Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η κοινωνία μας σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλη οικονομική κρίση. Οι αντιδράσεις των ανθρώπων είναι έντονες σε όλη τη χώρα μας. Υπάρχει έλλειψη χρημάτων ακόμη και για φάρμακα και τρόφιμα.

Στο δήμο μας, αν και υπάρχει η οικονομική κρίση, πριν από λίγες μέρες άρχισαν να επαναλειτουργούν τα διόδια στην περιοχή του Αιγινίου. Αυτό δημιούργησε μεγάλη δυσαρέσκεια σε όλους τους κατοίκους του δήμου Πύδνας-Κολινδρού αλλά και σε όλο το νομό γιατί υπάρχουν ήδη και άλλα διόδια στο νομό. Η ενεργοποίηση των κατοίκων και όλων των φορέων του δήμου ήταν άμεση με πολλές κινητοποιήσεις. Σε συμπαράσταση σε αυτές τις κινητοποιήσεις εμείς τα παιδιά απείχαμε από τα μαθήματα των σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη βέβαια των γονιών μας. όμως το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και θα χρειαστούν πολλές μέρες κινητοποίησης μέχρι να δοθεί κάποια λύση. Εμείς τα παιδιά δεν μπορούμε να συμμετέχουμε γιατί χάνονται πολλές ώρες διδασκαλίας που είναι σημαντικό θέμα για μας (βέβαια όλα αυτά μας πρόσφεραν και λίγη ξεκούραση).

Η συμπαράστασή μας και το μυαλό μας δεν παύει να είναι σε αυτούς τους ανθρώπους που αγωνίζονται να δώσουν τη λύση. Βέβαια ελπίζουμε στη γρήγορη και καλύτερη λύση του προβλήματος με τις λιγότερες συνέπειες για την τοπική κοινωνία μας.

Του μαθητή Β. Σ.
Από την σχολική εφημερίδα του β' Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου