Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αθωώθηκαν πανηγυρικά σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης και μετά από δύο ημέρες δίκης οι 11 αγωνιστές κατά των διοδίων στην Πιερία
οι οποίοι κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών για μια νόμιμη διαμαρτυρία που είχαν πραγματοποιήσει μαζί με πολλούς άλλους κατοίκους της Νότιας Πιερίας στην κινητοποίηση  της 11ης Απριλίου του 2011 στον κόμβο στα κάστρα, περιοχή  Πλαταμώνα  Πιερίας , ύστερα από την προκλητική και αιφνιδιαστική ενέργεια της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. (ξημερώματα Σαββάτου 9-4-2011) να κλείσει το δρόμο που οδηγεί στις παραλίες του Παντελεήμονα και της Σκοτίνας. 
Η  δίκη, που ξεκίνησε  την Παρασκευή, ολοκληρώθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Κατερίνης με την αθώωση των 11 κατοίκων της Νότιας Πιερίας. Και η πρόταση του εισαγγελέα ήταν αθώοι. 
Στα δικαστήρια βρέθηκαν σήμερα πολλοί πολίτες προκειμένου να συμπαρασταθούν στους 11 διωκόμενους αγωνιστές και οι οποίοι μετα την ετυμηγορία έφυγαν ευχαριστημένοι και δήλωσαν έτοιμοι για νέους αγώνες.
Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο πρώην δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Στέλιος Χονδρόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Μπούρος, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" Δίου - Ολύμπου Κατερίνα Κουρίτα, ο πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων Λιτοχώρου Γιάννης Μανουσάκης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Λιτοχώρου Ζαχαρίας Καρακίτσιος, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Διονύσης Αγοραστός κ.α.

 aiginiovoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου